Evenemang

Inlands Ölgilles vårhembryggarträff

Inlands Ölgilles organiserar ölfräff i Kungälvs. Läs mer om eventet här.

Eskilstuna Ölkultur utlyser Sörmländska mästerskapet i hembryggning

Vill du att fler än dina närmaste få pröva dina bästa hembryggda öl? Vill du att några som verkligen kan öl ger ett omdöme om din bryggd? Eskilstuna Ölkultur startades av hembryggare och hembryggarrörelsen ligger oss varmt om hjärtat. Flera guldmedaljer i Hembryggar-SM har varit viktiga för vår utveckling. Vi utlyser därför en tävling: Sörmländska mästerskapet i hembryggning.

SHBF söker samarbetspartners

Varje år arrangerar SHBF flera större event för Sveriges hemmabryggare, bl.a. SM i hembryggd öl som i år går av stapeln i Solnahallen i Stockholm lördag den 13:e april. SHBF söker nu efter samarbetspartners till dessa event under 2019. Har ditt företag produkter eller tjänster med ölrelaterad inriktning och är intresserad av att veta mer, skicka en intresseanmälan till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. För SM vill vi gärna ha din intresseanmälan senast den 15 februari.

Ena Brygg & Sving "Mästerskap i hembryggd öl"

För sjuttonde året i rad arrangerar Ena Brygg & Sving sitt "Mästerskap i hembryggd öl.

Tid: Lördag 18 maj kl 13.00.

Plats: Idrottshuset i Enköping.

Tävlingen avgörs traditionsenligt som folkets val i tre klasser. Hembryggare från hela landet hälsas varmt välkomna! Tag kontakt med Sven Andersson för ytterligare upplysningar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Årsmöte 2019

Lördagen den 9 mars 2019 äger SHBFs nästa årsmöte rum i Stockholm. Mer information om tid och plats kommer.

Vi behöver Din hjälp!

Skulle du vilja vara med och anordna ett av dom största ideella ölevenemangen i Sverige?

Svenska hembryggareföreningen anordnar sedan trettio år tillbaka SM i hembryggd öl och vi behöver din hjälp för att göra ett så bra evenemang som möjligt! I år går tävlingen av stapeln lördagen den 13:e april i Stockholm.

Som funktionär på SM kommer du att få fritt inträde, lunch, tid att prova på de tävlandes öl i folkets val samt ett års medlemskap i SHBF. Det vi behöver hjälp med från funktionärerna är till exempel att ställa i ordning lokalen på fredagskvällen,
biljettkontroll, insläpp och prisutdelning.

Anmäl dig snarast till: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. med namn, mailadress och mobilnummer.

Om du har frågor, hör av Dig!

Vänligen
Håkan Liljegren
SM-general för SM-2019

Etikettävlingen

Det finns också en etikettävling där du kan delta i tävlingen om bästa flasketikett. Anmälan till etikettävlingen görs senast den 29:e mars, lite drygt 2 veckor före SM-dagen.

Etiketten du vill tävla med ska vara klistrad på en ölflaska så att man ser hur den ser ut på flaskan. Du kanske även har en halsetikett? Ta med dina tävlingsetiketter påklistrade på tomma kapsylerade flaskor. Ta också med två lösa exemplar av
etiketten som du lämnar till arrangören. Etiketten får maximalt vara 17 cm bred och 12 cm hög. Detta för att etiketten ska kunna rymmas på ett diplom.

Ett krav är att ölet bakom etiketten måste vara med och tävla på SM, men inte nödvändigtvis i folkets val. Det kostar inget att delta i etikettävlingen. Tänkvärt är att en bra etikett kan väcka nyfikenheten och hjälpa fram ett öl i folkets val och vice
versa.

Du anmäler dig till etikettävlingen när du registrerar ditt öl i webbregistreringen.

Huvudsponsor SM-2019
Övriga sponsorer SM-2019