Vad är en lämplig temp under mäsken på en California Common? Vad blir skillnaden på låg temp (ca64°) och hög (ca68°)? Ät ute efter en lättdrucken, maltig smak. 5,3% siktar jag på.
Skickat från min SM-G973F via Tapatalk
Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp
Aha ok! Använder pilsner malt och lite crystal. Runt 2.8 kg totalt. (10L). Californian Lager m54. Låter dock som att jag ska mäska lågt isf. Runt 64°?Hövdingen skrev:Jättesvårt att säga. Beror på hur mycket malt, vilken malt och vilken jäst du använder. Sen Brukar jag tycka att saker bli mer lättdruckna när du mäskar lågt men mer maltig när du mäskar högt. Därför finns en i mina ögon en motsägelse där som gör det ännu svårare att svara på.
Ok, tror jag håller mig på 66-67° som jag gjort med de IPA jag bryggt. Tack för svar!ekstedt skrev:Mäsktemperatur måste vara den mest överskattade bryggparametern. Skillnaden mellan 64 & 68 kommer visa sig i olika FG, och den skillnaden beror olika mängd dextriner som knappat smakar något, så sensoriskt kommer skillnaden vara försumbar. Jag mäskar nästan alla öl vid 66-67 grader numera.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 6 gäster