Tack för alla tips! Nu efter 12 dagar var jag ganska säker på att all jäsning avstannat och en mätning sa att det borde vara utjäst.
Dags att buteljera.
Vad jag inte förstår är att det smakar lika sött som saft, sockret borde ju vara borta nu?!
Jag har också en sats Coopers Real Ale på gång
och den mäter samma 995 men smakar inte det minsta socker. ?!?!!?
En alkomätning ger 7 procent (vilket jag tycker är lite mycket då jag inte boostat brygden på något sätt)
Eftersom jag investerat i mitt kiselgurfilter beslöt jag mig för att använda det, oxidering eller inte, men använde en liten dunk för att kanske
kunna minska luftexponeringen något.
Och visst fungerade det. Ölet blev klart som pilsner! (Smakpåverkan? Vet ej.)
Jag satsade på 7 gram socker (dextros) per liter för att få lite kolsyra vid tappningen.
Pluton - Uppställning!
Flaskan med vit kapsyl innehåller inget tillsatt socker så det är bara ett litet sub-experiment.
Man lär sig en hel del genom praktiska försök. Bland annat hade jag pallat upp en 25 liters jäshink på en stol på en tvättmaskin för att få bra
fallhöjd till kiselgurfiltret och det fungerade finfint till att börja med. Men sedan ville jag luta hinken och lyckade pula in en liten plastlåda snett
från sidan under hinken. Fiffigt. Så var jag nere på knä på golvet för att hålla koll på filtreringen då plötsligt hinken välte och jag fick ett par
liter vört och jäst och hink över mig. Helt nerblött. Nästa gång blir det badbyxor!!!
Om jag har tillverkat öl vet jag inte, men en sak är säker: Det finns sprit i dom där flaskorna!!!!
Jag får se om en månad eller två.