Infektion eller?
Postat: lördag 2009-06-06 22:31
För att göra ett första försök i ölbryggarbranschen satte jag en Coopers Ginger Beer med tillsatt Muntorps Medium Malt Extract.
Jäsningen verkade fungera.
Efter en vecka gjorde jag omtappning för att få bort bottenjästen.
Två dagar senare ser jag "flingor" som svävar runt i övre delen av jäskärlet medan nedre halvan är helt klar.
Kan det vara den fruktade "INFEKTIONEN", eller verkar det helt normalt?
Satsen med Coopers Real Ale till vänster på bild 1 uppför sig exemplariskt och jästen lägger sig direkt på botten. Klar brygd.
Se bilder:
Jäsningen verkade fungera.
Efter en vecka gjorde jag omtappning för att få bort bottenjästen.
Två dagar senare ser jag "flingor" som svävar runt i övre delen av jäskärlet medan nedre halvan är helt klar.
Kan det vara den fruktade "INFEKTIONEN", eller verkar det helt normalt?
Satsen med Coopers Real Ale till vänster på bild 1 uppför sig exemplariskt och jästen lägger sig direkt på botten. Klar brygd.
Se bilder: