ATT TÄVLA I DOMARTÄVLINGEN

Webbregistreringen för domartävlingen öppnar fredag 10 februari och stänger lördag 4 mars.

Klicka här för att komma till webbregistreringen


Inlämning till domartävlingen

Fem flaskor med enfärgade kapsyler skall lämnas in per brygd. Flaskornas volym ska vara på minst 33cl. Flaskans yttre mått får maximalt vara: höjd 215mm (inklusive kapsyl) och diameter 65mm. Inga andra typer av flaskor eller kapsyler accepteras.

Storlekskravet är för att flaskor (inklusive kapsyl) ska gå ned i röda returbackar så att backarna går att stapla på varandra. Kraven som ställs på flaskornas utformning är numera alltså något generösare jämfört med åren före SM 2016.

Undantag angående flaskstorlek: Brygder bryggda och buteljerade i annat land än Sverige får lämnas in i fem stycken flaskor av annat format.

Ett förtydligande gällande de underklasser som heter ”Övriga klassiska i kategori …”. Till dessa klasser anmäler man gamla klassiska öltyper, som sällan bryggs numera och som saknar en egen underklass i öltypsdefinitionerna. Till dessa klasser ska alltså inte experimentbrygder eller modifierade brygder anmälas, utan de ska istället anmälas till klass 11D ”Modifierade öl”.


Inlämning i Stockholm

Inlämning i Stockholm av tävlingsöl till domartävlingen är på Humlegårdens Ekolager i Sollentuna. Inlämningen kommer att hålla öppet söndag 5 mars kl. 15.00-19.00 och måndag 6 mars kl. 18.00-20.00. Observera att det bara är under dessa två inlämningsdagar som tävlingsöl kan lämnas in på Humlegårdens Ekolager.

Humlegårdens Ekolager ligger på Bergkällavägen 28 i Bredden, nära InfraCity. Om du kör bil tar du avfart 175 från E4, sedan Breddenvägen österut och första höger in på Bergkällavägen. Om du reser kommunalt tar du pendeltåg till Rotebro eller Upplands Väsby och sedan buss 560 till hållplats Bergkällavägen. Inlämningen kommer att vara på fastighetens baksida vid Humlegårdens kundmottagning. För en mer detaljerad vägbeskrivning till Humlegården, se http://shop.humle.se/avhamtning.


Övriga inlämningsorter

På ett flertal orter i landet finns lokala inlämningsställen. Observera att alla bidrag skickas till Stockholm med gemensam transport senast måndag 6 mars varför inlämning sker före detta datum.

Här hittar du kontaktinformation till inlämningsansvariga på orter runt om i Sverige. Information om inlämningen finns också publicerad i tidningen Hembryggaren.

Om plats eller tid för inlämning inte framgår här, så kan du få mer information genom att kontakta ditt lokala ombud. Observera att inlämnade tävlingsöl skickas iväg den 6/3, så datum för inlämning hos lokala ombud kommer att ligga före detta i tid.

 

Bollnäs

Kontakt: Janne Sandström

Adress: Röste 2003, 82194 Bollnäs

Tele: 070-5873234

E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Inlämning: avtalas per telefon med Janne

 

Göteborg

Kontakt: Magnus Vasilis

Adress: Vänmötet 2, 414 70 Göteborg

Tele: 070-4538725

E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Inlämning: mån 28/2 - fre 3/3 11-18 samt lör 4/3 10-14

 

Göteborg

Kontakt: Anders Giljam / Essensspecialisten

Adress: Essensspecialisten, Mölndalsvägen 15, 412 63 Göteborg

Tele: 076-3362954, 031-99 03 00 (butiken)

E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Inlämning: under ordinarie öppettider

 

Hässleholm (Sösdala)

Kontakt: Björn Holgersson / Bryggbutiken i Sösdala

Adress: Bryggbutiken i Sösdala, Torggatan 2, 280 10 Sösdala

Tele: 073-5008444, 0761-94 98 53 (butiken)

E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Inlämning: under öppettider tis 11-18, ons 11-16, tors 11-20, fre 11-16

 

Lund - OBS! Struken inlämningsort

Bryggbutiken i Lund har tyvärr stängt.

Tävlingsbidrag till domartävlingen kan därför inte lämnas in i Lund.

Närmaste alternativa inlämningsort är Malmö.

 

 Linköping

Kontakt: Bengan / Vinland-Barteknik

Adress: Vinland - Barteknik, Västra Vägen 7, 582 34 Linköping

Tele: 013-12 16 00

E-post:

Inlämning: fre 3/3 10-18 samt lör 4/3 10-14.

 

Malmö

Kontakt: Anders Giljam / Essensspecialisten

Adress: Essensspecialisten, Bergsgatan 9, 211 54 Malmö

Tele: 076-3362954, 040-23 20 40 (butiken)

E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Inlämning: under ordinarie öppettider i butiken

 

Norrahammar

Kontakt: Anders Lilja

Adress: -

Tele: 070-5123184 , 036-36 20 65

E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Inlämning: avtalas med Anders

Nyköping

Kontakt: Jonas Carlfjord

Adress: -

Tele: 070-0405702

E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Inlämning: avtalas med Jonas

Svenljunga

Kontakt: Tomas Johansson

Adress: -

Tele: 0325-611012, 0325-797 37, 070-378 56 31

E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Inlämning: avtalas med Tomas


Inlämning per post

Ni som inte kan lämna in era öl på ovanstående orter kan packa och skicka in era öl på egen hand. OBS! se till att packa era öl mycket väl, helst i en svensk röd drickaback som förses med lock och slås in i lämpligt emballage så att flaskorna överlever frakten. Postinlämnade brygder ska vara SHBF tillhanda senast torsdag 2 mars.

Öl som skickas adresseras till:

Humlegårdens Ekolager AB
Att: Peter Herzig
Bergkällavägen 28
192 79 Sollentuna


Vad kostar det?

Att anmäla ett öl till domartävlingen kostar 75 kronor per brygd för de tre första ölen och sedan 25 kronor för de nästföljande brygderna. För brygder som skickas in via post är priset 25 kronor per brygd oavsett antal för att kompensera för fraktkostnaden. Webbregistreringssystemet räknar ut hur mycket du ska betala.

Du betalar till föreningens bankgiro 5834-5489. Pengarna skall vara föreningen tillhanda senast onsdag 8 mars, annars riskerar ölen att strykas ur tävlingen. Märk betalningen med ditt medlemsnummer.

Icke medlemmar: Givetvis går det bra att ställa upp i SM även om man inte är medlem men då är avgiften 100 kronor per brygd oavsett antal brygder och inlämningssätt. På SHBF:s hemsida kan du hitta mer information om hur du går tillväga för att anmäla dig.


Öltypsdefinitioner

2016 års öltypsdefinitioner gäller för SM 2017. Samtliga öl som tävlar i domartävlingen bedöms efter gällande öltypsdefinitioner. De är Svenska Hembryggareföreningens beskrivning av de mest förekommande öltyperna i världen och beskriver de egenskaper som olika ölsorter bör ha för att anses typriktiga. 2016 års öltypsdefinitioner hittar du här: www.shbf.se/oeltypsdefinitioner .


Domarprotokoll

Varje brygd som lämnats in till domartävlingen kommer att få ett domarprotokoll efter dömningen. Dessa protokoll kommer att skickas med post till respektive bryggare.


Tillbaka till huvudartikeln för SM 2017