SM I HEMBRYGGD ÖL 2017

SM öppnar för besökare klockan 12.00 och stänger klockan 18.00. Vid entrén till SM måste en betald biljett kunna uppvisas.

Alla besökare på SM får varsitt provningsglas med årets SM-logga och en folder med information om ölen på plats och om röstningsförfarandet. Röstningen görs via din smartphone eller med någon av de surfplattor som finns i SHBF-montern. Under SM-dagen annonseras domartävlingens medaljörer, under tiden som alla SM-besökare har i uppdrag att sålla fram de öl som faller dem mest i smaken, rösta på dessa och därigenom hjälpa till att utse vinnarna i folkets val.

Om du har frågor om evenemanget eller vill hjälpa till som funktionär så kan du komma i kontakt med arrangörerna på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


MAT

Det kommer att finnas mat för den som är hungrig i Solnahallen.

Restaurangen en trappa upp:
Miniburgare:
  Hamburgare (entrecotekappa, högrev, angus)
  Fiskburgare
  Vegetarisk burgare
Vegansk couscousröra
Café

C-hallen:
Pastawok med kycklingspett
Pastawok vegetarisk
Grillade mackor

A/B-hallen:
Korv med bröd


ATT TÄVLA I SM

Som bryggare kan du tävla både i en domarbedömd del där dina öl bedöms efter SHBF:s öltypsdefinitioner och i folkets val, där besökarna utser de godaste ölen på plats. För att delta i domartävlingen krävs att du lämnar in flaskor för bedömning en tid innan SM.

Brygderna i både domartävlingen och folkets val ska följa reglerna för SM som du kan hitta här: sm-regler


ANMÄLAN TILL SM

Anmälan till domartävlingen och folkets val sker genom att bryggaren registrerar sina brygder på webbregistreringen. Länk till webbregistreringen kommer att läggas upp här när registreringen öppnar.

Webbregistreringen till domartävlingen öppnar fredag 10 februari och stänger lördag 4 mars. Om du även tänker ställa upp i folkets val med ölet du anmält till domartävlingen så kan du markera detta vid webbregistreringen till domartävlingen.
Öl som enbart ska vara med i folkets val anmäls senast den 10 mars genom webbregistrering.

Mer information om hur du ska göra för att anmäla öl kommer att finnas vid webbregistreringen.


ATT GÖRA I STOCKHOLM FÖRE OCH EFTER SM

Det finns mycket att göra i Stockholm om man vill tillbringa fler dagar än SM-dagen i huvudstaden.

I samband med SM, en timme innan dörrarna öppnas, kommer det i år att arrangeras ett seminarium för nya hembryggare, "Så börjar du brygga din egen öl". Mer information om detta kommer att dyka upp här på hemsidan så småningom.

Antalet krogar och pubar med en seriös inriktning på öl blir hela tiden allt större och det finns ingen anledning att göra någon uppräkning av dessa här. På webbplatser som ratebeer.com och svenskaolframjandet.se finns det bra förteckningar över pubar och ölkrogar i Stockholm. Besök gärna också visitstockholm.se eller alltomstockholm.se för tips på andra typer av aktiviteter och evenemang.


Tillbaka till huvudartikeln för SM 2017